Gazze'de yaşanan katliamlarda, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik destekleri ve yardımları hız kesmeden devam ediyor. Konuya ilişkin son çalışma ise, Gazze'ye destek olabilmek adına 54 ürün grubunun İsrail'e ihraç edilmesine kısıtlama getirilmesi oldu. Ancak, Cumhur Başkanı Erdoğan'ın tüm bu çalışmaları bazı kesimler tarafından yeterli görülmeyip eleştirilmeye devam ediliyor. 

Erdoğan'ın Gazze hassasiyeti üzerine son açıklama ise Mehmet Akif Ersoy'dan geldi. Ersoy, Habertürk TV'de yaptığı  konuşmada, "Gazze sokaklarında dolaştığınızda Erdoğan posterlerini Hamas liderlerinden daha önde tutarlar. Erdoğan'ın ömrü,bu mesele ile geçmiş." diyerek, Erdoğan'ın Gazze hassasiyetine yönelik eleştirilerde bulunanlara çarpıcı ifadelerle cevap verdi. 

İşte Mehmet Akif Ersoy'un o açıklamaları:

SİYASETEN ÇOK YANLIŞ BİR STRATEJİ

"İktidar ve muhalefetin Gazze ilişkisine bakalım. Şu günlerde çok açıklama geldi. Bakıyorum, sosyal medyada da çok yazılıp çiziliyor. Muhalefet içerisinde 'Gazze'ye ne yaptınız?, Gazze için ne dediniz?' ifadeleri dolaşıyor. İlk olarak şunu söyleyeyim, bu çok yanlış bir strateji olur siyaseten. Çünkü, ilk olarak AK Parti dendiğinde ilk akla gelen Cumhur Başkanı Erdoğan. Gazze sokaklarında dolaştığınızda her yerde Hamas liderlerinin yanında Erdoğan posterlerini daha önde tutarlar. Biz savaşta oradayken de bunların görüntüsünü çokca çekmişizdir."

İsrailli Bakan'dan UCM Başsavcısı'nın Netanyahu için yakalama kararı başvurusuna tepki İsrailli Bakan'dan UCM Başsavcısı'nın Netanyahu için yakalama kararı başvurusuna tepki

"ABİ Bİ GEÇİN BUNU!"

"Erdoğan'ın Gazze konusunda uluslararası kamuoyunda neredeyse bir patent sahibi olduğunu, tüm dünya tarafından hassasiyetinin çok iyi bilindiğini söyleyebiliriz. Peki bunlar böyleyse ne yapıldı? Cumhur Başkanı Erdoğan'ın Gazze'ye, Filistin'e yaklaşımını Mahmud Abbas'ta bilir, Sisi'de iyi bilir, Netanyahu'da gayet iyi bilir. Biden ve diğer isimlerde bilir. Reel politik çerçevede Erdoğan devlet yönetiyor. Gazze için Erdoğan'ın yapabileceği birşey vardı ve yapmadı mesela. Buna kim inanır? Buna şu açıdan baktığımızda, mesela Erdoğan yarın Gazze'ye asker gönderiyorum dese kıyamet koparacak olanlar var Türkiye'de. 'Mehmetçiği nasıl Gazze'ye gönderirsin?' diyecek olanlar, burada Gazze üzerinden Erdoğan'a ya da AK Parti'ye operasyonculuk yapmayı denediklerinde biz de şöyle oluyoruz; 'Abi bi geçin bunu!' "

Editör: Öznur Kaya