Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin Kuzeyi'nde terör örgütlerine göz açtırmıyor. PKK/KCK'nın hedefleri nokta atışı isabet ile imha edildi.

TBMM İliç Kazasını Araştırma Komisyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerini dinledi TBMM İliç Kazasını Araştırma Komisyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerini dinledi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknik ekipman gücünün sergilendiği "Ateş Serbest- 2023" faaliyetinde SAR 762 MT makineli tüfek, KN-12 uzman nişancı tüfeği ve AKINCI TİHA ile hedefler nokta atışı ile vuruldu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş gücünün sergilendiği "Ateş Serbest- 2023" faaliyetinde hedefler, aralarında milli imkanlarla üretilen İha ve Sihalarla nokta atışı ile vuruldu.

"Ateş Serbest-2023" faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Kemal Kadıoğlu ile Milli Savunma Bakan Yardımcıları ve ordu komutanlarının da aralarında bulunduğu  Polatlı'daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

HEDEFLER NOKTA ATIŞI İLE VURULDU

Faaliyet, Bakan Güler'in, olay bölgesinde bulunmasının "Ateş Serbest 2023 faaliyetini başta yurt içi ve sınır ötesinde devam eden harekatlarda görev alan şanlı ordumuza, vatan savunmasında kanını ve canını esirgemeyen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ithaf ediyoruz." anonsuyla başladı.

İlk olarak, Pençe serisi dahil birçok harekatta etkin kullanılan yerli üretim milli piyade tüfek atışlarının gerçekleştirildiği faaliyette, keskin nişancıların 600 metre ve bir kilometre mesafedeki küçük cam hedeflere yaptıkları isabetli atışlar, protokol üyelerince beğeniyle takip edildi.

Atışlarda, yerli üretim KNT-76 ve Bora-12 keskin nişancı tüfekleri de kullanıldı.

"Tek atış, tek vuruş" sloganıyla yapılan keskin nişancı atışları sonrasında makineli tüfek atışları gerçekleştirildi.

İstihkam birlikleri tarafından mayınlı sahalardan geçit açılması görevinin yerine getirilmesinden sonra uçaksavar, zırhlı personel taşıyıcı üzerine monte edilen Sarp silah sistemleri ve bomba atar atışlarına geçildi.

Daha sonra hareket halindeki tank takımı, önce duran, ardından hareketli hedefleri ateş altına aldı. Sonrasında zırhlı muharebe araçlarındaki toplar hedefleri vurdu. Hedeflerin tam isabetle imha edildiği atışları, tanksavar atışları izledi.