Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Adana’da 2 yüksek kaliteli Petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar Dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” demişti.

Afet Uzmanı Tokat depremini değerlendirdi: Deprem potansiyelinin var olduğu bilinen bir fay hattıydı Afet Uzmanı Tokat depremini değerlendirdi: Deprem potansiyelinin var olduğu bilinen bir fay hattıydı

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, bugün sosyal medya hesabından “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” yazdı.

“HAYIR FAKE DEĞİL, RESMİ ŞEY”

Muratoğlu'nun bu ironisi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından gerçek sanıldı. Gökçek katıldığı televizyon programında şunları söyledi:

 “Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon, bilmiyorum. Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya bakın.

(Fake falan olmasın başkanım?) Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı, yeni açıkladı dikkat ediyorsanız. Adana’dan sonra yeni bir şey daha açıkladı. Hemen Polatlı’nın arka tarafında.”

“DEMEK Kİ TROLLENEBİLİYORUM”

Melih Gökçek, daha sonra sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Ankara masasında bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine, bugün Eskişehir’de yeraltında bulunan ‘Nadir toprak elementi’ üzerine konuşurken, ‘İçinde jelibon diye bir maddeymiş, ne olduğunu bilmiyorum’ diye bir konuşma yaptım. 

Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. 

Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen, mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. 

Demek ki trollenebiliyorum. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım.”