Otobüs İşletme Sahipleri Derneği (OİSD) üyesi firmalar ekonomik istikrarsızlığın artık tahammül edilemez boyutlara geldiğini belirterek son zamlarla birlikte artık faaliyetlerini sürdüremeyeceklerini açıkladı.

Son bir yılda yaşanan ekonomik sıkıntıları aşabilmek için otobüs firmalarının kendi içlerinde dayanıştığını ama artık bu dayanışmanın bile kar etmediğini açıklayan Otobüs İşletme Sahipleri Derneği (OİSD) Başkanı Ayhan Kara, "Bu sektör çökerse enkazın altında pek çok sektörün de kalacağını" söyleyerek amaçlarının tehdit etmek olmadığını ama bir durum tespiti yaptıklarını söyledi.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere bütün imkanlar sonuna kadar açık Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere bütün imkanlar sonuna kadar açık

'TEHDİT ETMİYORUZ SEKTÖR ÇEKERSE HERKES ALTINDA KALIR'

Bilet satışlarının akaryakıt zamlarından dolayı gelen ek yükü bile karşılayamadığını söyleyen Otobüs İşletme Sahipleri Derneği (OİSD) Başkanı Ayhan Kara, 150 milyon yolcu kapasitesi olan otobüs işletmelerinin zor durumda olduğunu ve bu sektörden yüzbinlerce kişinin ekmek yediğini söyleyerek "Eğer bu sektör çökerse yan sanayi, Türkiye genelindeki tüm otogarlar, araba boyacıları, şoförler, muavinlerde enkazın altında kalır." dedi. Ayhan Kara bu sözlerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini de belirterek sadece durum tespiti yaptığını ifade etti.

'OTOBÜSLERİN TAMİR BAKIMLARINI BİLE YAPTIRAMIYORUZ'

Türkiye'nin her şehrine yolcu taşıyan yüzbinlerce çalışana iş imkanı sağlayan 88 otobüs firmasının üye olduğu Otobüs İşletme Sahipleri Derneği (OİSD) Başkanı Ayhan Kara yaşanan ekonomik istikrarsızlığın artık sürdürülebilir olmadığını söyledi. Akaryakıt zamları nedeniyle zor günler yaşayan otobüs firmalarının aryık otobüslerin bakım ve tamirini bile yaptırmakta zorlandığını, yüksek KDV nedeniyle de ayrıca sıkıntılar yaşadıklarını açıkladı. Ayhan Kara artık otobüs firmalarının sefer kısma , filolarını küçültme , giderleri kısma ve ya personel çıkararak tasarruf yapmaya çalıştıklarını ama artık bunun bile işe yaramadığını söyledi. Ayhan Kara artık son çare olarak kontak kapatacaklarını ifade etti.

AKARYAKIT FİYATLARINA BU AKŞAM DA ZAM BEKLENİYOR

Başta otobüs firmaları olmak üzere tüm sektörleri etkileyen akaryakıt zamları bu gece de devam edecek. Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2 lira 18 kuruş LPG'de ise 55 kuruş zam beklediklerini açıklarken, CHP milletvekili Burhanettin Bulut ise sosyal medya hesabından benzinin litre fiyatına 1 lira 45 kuruş zam geleceğini paylaştı. ayrıca gazeteci Ünsal Ünlü 'de bu gece benzine 3 lira zam beklediğini açıklamıştı. Benzine ve ya LPG'ye gelecek yeni zamların bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacağı belirtildi. Akaryakıt fiyatlarının bu kadar hızlı bir şekilde artması sizce de otobüs firmalarını kontak kapatma noktasına getirir mi?