Memur-Sen memurların toplu sözleşme görüşmeleri için hazırladığı 120 maddelik teklifini bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

120 maddelik teklif sunulacak

Memur-Sen, sözleşme tekliflerini ve izlenecek yol haritasını belirlemek üzere geçtiğimiz hafta Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu toplamıştı. Toplantıda, 74'ü yeni, 29'u korunması gereken, 17'si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 120 maddelik teklif üzerinde mutabık kalındı.

Antalya'da 8 milyon 860 bin makaron ele geçirildi Antalya'da 8 milyon 860 bin makaron ele geçirildi

Kira yardımının da bulunduğu teklif bugün açıklanacak

Memur-Sen, maaş artış oranlarıyla birlikte kira yardımının da aralarında bulunduğu 120 maddelik teklifini bugün kamuoyuyla paylaşacak. Teklif dosyasını da bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak.