Mercedes Benz Türkiye, satışların internet üzerinden yapılması için çalışmalara başlamış, süreci temmuz ayına ertelmişti.

Markanın, online satış platformunun kapatıldığı iddiaları üzerine otomotiv devi Mercedes'ten bir açıklama geldi.

 Açıklamada "İddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

MERCEDES ONLİNE SATIŞLARINDA SON DURUM NE?

Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Mercedes-Benz Türkiye'nin online satış platformunu kapattığı veya Almanya'dan böyle bir talimat aldığı yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirket stratejimiz doğrultusunda, yeni satış platformumuz aracılığıyla müşterilerimize benzersiz bir fijital deneyim sunmayı taahhüt ediyoruz. Fiziksel (showroomlarımızda) ve dijital (online olarak) araçlarımızı mevcut satış planlarımız çerçevesinde aktif bir şekilde sunmaya devam ediyoruz.

Müşteri deneyimimizi geliştirmek maksadıyla online platformumuzdaki sistemsel ve süreçsel iyileştirmelerimizi sürdürmekteyiz. Özellikle araçlarımızın yeniden satıcılara değil, nihai kullanıcılara ulaşması adına dijital aktiviteleri ve platformumuzu düzenli olarak güncelliyoruz. Bugün de KDV güncellemesini içeren yasal düzenlemeyi sistemimize yansıtmak adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu bağlamda online platformumuz açıktır, ürün mevcudiyeti doğrultusunda araçlarımız düzenli olarak sistemde sunulmaktadır.

Marka olarak, stratejilerimiz doğrultusunda bu platformu geliştirmeye devam ederken, en üst düzeyde müşteri deneyimine odaklanmayı sürdüreceğiz."