Programda Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman ve Ahaber spikeri Merve Tepe staj mağduriyetini gündeme taşıyarak değerlendirmeler yaptı. 

Merve Tepe- Bu haftada çok hareketliydi sürekli açıklamalar vardı. Son olarak Mağdur kısmı hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu iş konuşurken hep arkada bir mağduriyet kalmasın deniliyor. Bir reform niteliğinde çalışma olduğu söyleniliyor. Staj sigortası mağdurları da bir şekilde dile getirmeye çalışıyoruz. Şu an bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yok. Olumlu ya da olumsuzSadece burada bir talebe beklenti dile getiriyoruz. Sonuçta staj giriş yapılan insanların 99 girişe yani 8 Eylül 19 99 girişi öncesinde sigorta giriş tarihleri var onlarda doğal olarak e- devlette bu tarihlere göre gördükleri için Bu kapsamda olmalıyız diyorlar.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali duman- Sadece girişleri de yok sigorta kartları da var. Yani ortada bir çalışma var.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

 Merve tepe- Onların da bir talepleri ve beklentileri var. Bir düzenleme gelebilir mi ya da EYT çıkar sonra mı kapsam genişler?. Çünkü şöyle bir şey; tabi ki de bilemeyiz ama kapsamda genişleyebilir. Neden olmasın?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali duman- Sosyal güvenlik sistemlerinin bir takım handikapları var. Yıllardır sistemin başına dert olmuş, bunları da aslında çözmesi gerekiyor. Birincisi adaletten ve eşitlikten uzak olan madde. Çıraklık bir çalışma mı evet çalışma. Nerede gerçekleşmiş? İş yerinde gerçekleşmiş. Başına bir hal geldiğinde hangi kanun koruyor? İş kanunu koruyor. Peki başındaki kişi işveren mi? İşveren. Bir kere her şey çalışmayla alakalı cebindeki karta kadar. Bunun kabul edilmemesi. Sosyal güvenlik sisteminin büyük bir problemidir.

Videonun tamamını izleyebilirsiniz?