Meslek kodları, çalışanların iş tanımlarını ve yetkinliklerini belirleyen önemli bir unsurdur. Ancak meslek kodlarının güncellenmemesi bazı durumlarda çalışanların mağdur olmasına neden olabiliyor. Meslek kodları güncel olmaması ve çalışanların gerçek mesleklerini yansıtmaması nedeniyle çalışanların iş performansını ve kalitesini düşüyor. Meslek kodları nedeniyle görevden alınan veya başka bir göreve atanmak istenen çalışanlar, mesleklerine geri dönmek için mücadele ediyor. Meslek kodları sorununu çözmek için hükümet ve ilgili kurumlarla iletişime geçmek isteyen meslek kodu mağdurları, sosyal medya ve diğer platformlarda seslerini yükseltiyor.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Meslek kodu mağdurları asli görevlerine dönmek için mücadele ediyor

Meslek kodlarının güncel olmaması ve çalışanların niteliklerine uygun olmaması, çalışanları iş hayatını olumsuz etkiliyor. Meslek kodları nedeniyle görevlerinden alınan veya başka görevlere atanmak istenen çalışanlar, asli görevlerine dönmek için mücadele ediyor. Meslek kodları, çalışanların verimliliğini ve kalitesini artırmak için uygun ve güncel olmalıdır. Meslek kodları konusunda mağduriyet yaşayan çalışanlar, bu sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyor. Meslek kodu mağdurları  yaşadıkları mağduriyeti yetkililere bildirmek için sosyal medya ve diğer platformlarda etkinlikler düzenliyor.

Meslek kodu mağduriyeti ne zaman çözülecek?

Çalıştığı kuruma ilk başta farklı meslek kodundan girmiş ancak daha sonradan kurum içerisinde farklı bir alanda bir mesleği icra eden meslek kodu mağdurları, meslek kodlarının güncellenmesini talep ediyor. Kamu Çerçeve Protokolü'nde ele alınacağı bilinen ancak çözüme ulaşamayan bu sorun çalışanların aile ve iş hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meslek kodu mağdurları yaşadıkları durumun adaletsizlik olduğunu belirterek birçok mecrada yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.