Meta Platforms (META.O) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla Avrupa'daki kullanıcılara Facebook ve Instagram'ı reklamsız kullanmalarını sağlayacak bir abonelik planı sunacağını söyledi.

AB, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'deki kullanıcılar için aylık abonelik planları web kullanıcıları için 9,99 avroya (10,58 $) mal olurken, iOS ve Android kullanıcılarının ayda 12,99 avro ödemesi gerekecek.

AB düzenlemeleri, Meta'nın kullanıcılar için reklamları rızaları olmadan kişiselleştirme yeteneğini kısıtlama ve ana gelir kaynağına zarar verme tehdidinde bulunuyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya ağı AB'de antitröst baskısı altında. Temmuz ayında, Avrupa'nın yüksek mahkemesi, Alman antitröst gözlemcisinin gizlilik ihlallerini soruşturma yetkisini desteklediği için, Alman veri engelleme emrine karşı verdiği mücadeleyi kaybetti .

90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor! 90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor!

Ücretsiz, reklam destekli plan ile reklamsız ücretli abonelik arasında seçim yapılması, kullanıcıların ilkini tercih etmesine neden olabilir ve Meta'nın reklam işini etkilemeden düzenlemelere uymasına yardımcı olabilir.

Meta, bu yılın başlarında İrlanda Veri Gizliliği Komiseri tarafından 390 milyon Euro para cezasına çarptırıldı ve kendisine, kullanıcılara çevrimiçi etkinliklerine dayalı reklamlar göndermek için sözde "sözleşmeyi" yasal dayanak olarak kullanamayacağı söylendi.

Şirket daha sonra, bölgedeki gelişen düzenleme gerekliliklerini karşılamak amacıyla işletmelerin reklamları hedeflemesine izin vermeden önce AB'deki kullanıcılardan izin istemeyi planladığını söyledi.