İstanbul bayramı yağmur ile karşıladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) bayram günleri için uyardı. Dün akşam saatlerinde İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 21 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılardan birkaç saat sonra İstanbul'da yağışlar etkisini göstermeye başladı. Gece boyunca devam eden yağışlardan sonra bugün için yeni bir uyarı yapıldı.

İstanbul'da kuvvetli yağışlar bastırdı. Yağmur yolda olan sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı. Sultangazi'de bir caddede rögarlar taşarken, araçlar güçlükle ilerledi. Taksim ve Mecidiyeköy'de trafiğe çıkan sürücülerin de güçlükle ilerlediği görüldü. Şehir genelinde yağışlı hava etkisini gece boyunca sürdürdü. 

Esenyurt'ta ise etkili olan yağış su baskınlarına sebep oldu. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı mahallelerde yaşanan taşkınlar sebebiyle vatandaşlar mahsur kaldı.

Öte yandan uyarılar gelmeye devam ediyor.  İstanbul genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, pazar günü sabah saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak etkili olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hakkında İstanbul halkı uyarıldı. Bir uyarı da valilikten geldi.

İstanbul Valiliği de bugün beklenen sağanak yağışla ilgili sosyal medyadan uyarıda bulundu. Yapılan uyarı paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji verilerine göre;
İstanbul’da 10 Temmuz Pazar günü ilk saatlerden itibaren görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yerel çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Uyarı Rengi: ? (Turuncu)