Yeni hafta için meteorolojiden yağış uyarısı geldi. Yapılan hava durumu tahminlerine göre yağışlar yeniden yurda dönüyor.

Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu

Yayınlanan hava durumu tahminlerine göre son zamanlarda artan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından yağışlı günler geliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm bölgelerde yoğun şekilde etkili olacağı öngörülen sağanak yağışlar pazartesi gününden itibaren etkisini gösterecek ve hafta boyu devam edecek. Hava sıcaklıklarında ise fazla bir değişim yaşanmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege'nin iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Artvin çevreleri, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli , Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Yozgat’ın güney ve batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.