Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem, Rebîulevvel ayının 12’nci gecesinde Pazartesi günü kâinâtı teşrîf etmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12’nci gecesi, hicrî senenin ilk kandilidir.

Bu ay içerisinde mümkün olduğu kadar salât ve selâm getirmeli; Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye okumaya çalışmalıdır.

Yunanistan'dan Türkiye'ye: Çöl tozu 1 hafta boyunca etkili olacak! Yunanistan'dan Türkiye'ye: Çöl tozu 1 hafta boyunca etkili olacak!

Bu gecenin manevî zenginliğinden istifâde etmek için bir tesbih namazı kılmalı, bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır.

Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir: “Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîb’in, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimizin hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da aff-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle.” Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır. 

Mevlid Kandili'ni değerlendirmek adına Kur'an-ı Kerim okuyup kaza namazı kılmaya da özen gösterilebilir. Darda kalanların yardımına koşmak, dünya hayatını sorgulamak, hatalarımızı gözden geçirmek için anlamlı bir vesiledir kandiller. Mevlid Kandili'ni de bu anlamda değerlendirmek mümkündür.

Müslümanlar, bu mübarek gece vesilesiyle birbirlerini arayarak tebrik ederler. Küs olanların da küslüklerini bitirmeleri için önemli bir fırsattır kandil geceleri.