MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Batı, insani değerlere cephe aldı. Cani Netanyahu lehine UAD'ye baskı yapıyor"

"Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmalıdır. Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması bir insalık sorunudur. Netanyahu ateşkesi dinamitliyor. Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması bir insanlık sorunudur. Netanyahu'nun Gazze konusunda bedel ödemesi insanlık ve hukuk namusudur.Gazze dünya için turnosol kağıdıdır"

"İç ve dış düşmana şamar indirilecek. Türkiye, yeri zamanı geldiğinde gereğini yapacak dirayete sahip."

"Siyaset kavga arenası değil. Siyasette köprü kurmak yerine duvar örmek yanlışa düşürür"

"DEM'lenenlerin ayılması bir başka düşünecemiz ve temennimizdir"

"ÖZEL'İN KOLUNDA SAAT YOK MUDUR?"

"Hiçbir organ yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere genelge gönderemez, tavsiye veremez. Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Park davasında hüküm alan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır ve diğer sanıklar da ceza almıştır. Ceza kararlarını veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Yunanistan'da mevkidaşıyla buluştu Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Yunanistan'da mevkidaşıyla buluştu

Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosunda "Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar"mış. Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel, kara propagandaya kulak asmasın. Avrupa istedi diye şerefimizi iki paralık mı edelim? Kanun kaçağı FETÖ ve PKK'lıları Türkiye'ye ne zaman iade edeceksiniz diye soramaz mıydı. Bana saati sorar ise köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım"

"SİNAN ATEŞ DAVASI DERHAL BAŞLAMALIDIR"

"MHP'ye iftira atan alçaklar koalisyonu devlet düşmanlarına kucak açmaktadır. TV ekranlarında mahkeme yargılanamaz.  Meskur iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlamalıdır. Şahit olarak dinlenmek isteyenlere kapı açılmalıdır.  İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. CHP'de kim neyi biliyorsa acilen mahkemeye gitmelidir, kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunulmalıdır. Sinan Ateş davası derhal başlamalıdır.  

Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz. Ellerinde ülkücü kanı olanların feriştahı gelse bizde yaprak dahi kımıldamaz. MHP ve Cumhur İttifakı şer sahiplerine müsaade etmeyecek sonuna kadar direnecektir"

Editör: Gizem Külcü