Edirne'de yaşanan olayda Volkan Kuşçu, tahliye edildikten sonra aynı hekimi bu kez sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Kuşçu, Yeniden açılan ikinci davanın ilk duruşmasında da tahliye edildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Yaşanan olaylarda, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören Nazife Kuşçu, 6 Şubat'ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Serviste asistan doktor olarak görevini icra eden B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu'ya ölüm belgelerinin doldurulması yönünde bilgi vermek istedi. Bunun üzerine Volkan Kuşçu, doktor B.B.Ö.'ye yumruklu saldırı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti MYK toplandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti MYK toplandı

Yaşananların ardından güvenlik görevlileri araya girdi ve hastane yönetimi 'beyaz kod' bildiriminde bulundu. Daha sonrasında Volkan Kuşçu gözaltına alındı. Burada yapılan kontrolde Kuşçu'nun 1.30 promil alkollü olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe ev hapsiyle cezalandırıldı. Ardından Volkan Kuşçu, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikte 9 Şubat'ta tutuklandı.

EDİRNE TABİP ODASI BAŞKANI AÇIKLAMADA BULUNDU

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, karardan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Altun, "Dün 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ydü. Gerçekten çok üzülüyorum. Şimdi bakıldığında daha önce bir meslektaşımıza karşı şiddet uygulamış olan birisi, tahliye olduktan sonra bu sefer sosyal medya üzerinden yine üstü kapalı ölüm tehditlerinde bulunuyor. Duruşmada gördüğünüz gibi ilk duruşmada tahliye kararı veriliyor. Buradan sesleniyorum; Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Meclisteki milletvekillerine sesleniyorum. Caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmadığı takdirde bunun önüne geçilebilme olasılığı yok. Bugüne kadar 10’un üzerinde hekim görevi başında katledildi. Diyecek başka bir şey bulamıyorum” dedi.