7.Yargı paketinde ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yapılacağı belirtilen ek ödemenin kanun teklifinde yer almaması infaz koruma memurlarının tepkisine yol açtı. Maaşlarının yetersiz olduğunu, özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten infaz koruma memurları can güvenlikleri olmadan çalıştıklarını belirtiyor. Birçok alanda geri plana atılan infaz koruma memurları en temel hakları olan can güvenliğinin olmamasına da tepki gösteriyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 8 bin personel alınacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 8 bin personel alınacak

Görev yaptıkları esnada zaman zaman mahkumlarla fazla yakın olan infaz korkma memurları, hükümlü ve tutuklular tarafından tehdit, şantaj ve iftiralara maruz kaldıklarını belirterek iş ortamlarında can güvenliklerinin olmadığını belirtiyor. 

Kimi zaman mahkumlar tarafından saldırıya uğrayan infaz koruma memurları mevcut çalışma şartlarında can güvenlikleri de olmadığını belirtiyor. En temel hak olan yaşama hakları sürekli risk altında olan infaz koruma memurlar can güvenliklerinin sağlanmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için düzenleme yapılmasını bekliyor.

Yaşadıkları mağduriyetleri, zor anları ve psikolojik baskıları sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada dile getiren infaz koruma memurları çalışma şartlarında onları maddi manevi olumsuz etkileyen etmenlerin ortadan kaldırılmasını talep ediyor. 

İKM'nin özlük haklarında düzenleme yapılması teklifi kabul edilecek mi? İKM'nin özlük haklarında düzenleme yapılması teklifi kabul edilecek mi?

MHP'li Akgül Ceza İnfaz Kurumu personellerininin taleplerini Meclis'e taşıdı!

MHP Bolu Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi İsmail Akgül Ceza İnfaz Kurumu personellerinin talebini Meclis'e taşıdı. Akgül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan ceza infaz kurumu personeli zor şartlar altında çalışmaktadır. İnfaz koruma memurları sürekli tehdit ve saldırılara maruz kalmaktadır. Hükümlü ve tutukluların islahı ve çağdaş şartlarda cezalarının infaz edilebilmesi adına birçok hukuki düzenlemeler yapılırken bu görevi ifa eden ceza infaz kurumu personelinin özlük hakları ihmal edilmektedir. Üniforma giyerek güvenlik hizmeti yapan Ceza İnfaz Kurumu memurları genel idari hizmetler sınıfında bulunmakta, görevlerini ifa ederken kendilerine yönelen saldırılara karşı koruyucu ve caydırıcı hukuki güvenceleri bulunmamaktadır. En temel sosyal haklarından feragat ederek kısıtlı şartlar altında fedakarca görevini ifa eden Ceza İnfaz Kurumu personelimizin hem maddi hem manevi anlamda şartlarının düzeltilmesini umut ediyor Sayın Adalet Bakanımızın da konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum.