Milliyetçi Harekeet Partisi (MHP)'nin yerel eçimlerden önce gündemi staj ve çıraklık. Peki 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağurlara yönelik çalışma başlayacak mı, kanun teklifi verildi mi? İşte son durum. 

Staj ve çıraklık mağdurları mitingde buluştu - Busabah Malatya

Staj ve çıraklık mesleki deneyim elde etmek isteyen ve Türkiye'nin ara eleman sorununu çözmek adına 1999 öncesinde çeşitli kurumlara girdi. Ancak stajer gibi  değil işçi gibi ve haftanın neredeyse her günü işe giden ve dönemin patronları tarafından her işi yaptırılan mağdurların 4a tescil işe başlangıç tarihi SGK'ya dahil olmadı. 

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi  duyurdular: Yarın saat 12'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet  Finans Haber

CHP MİLLETVEKİLİ'NDEN STAJ VE ÇIRAKLARA DETEK

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında çalışan ve mesleki deneyim kazanmak adına giren mağdurlara yönelik 27-28.Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun destek verdi. Çıraklıkta ve stajda geçen sürelerin emekliliğe dahl edilmesi gerektiğini vurgulayan Aygun, ''Çıraklıkta ve stajda geçen süre, emekliliğe davet edilmelidir. 1999 öncesine ait SSK Kart ve numaraları olan, iş akitleri olan, işe giriş tarihi olan çırak ve stajyerlere hakları teslim edilmelidir.'' şeklinde açıklama yaptı. 

İlhami Özcan Aygun kimdir? - Yeni Akit

MECLİS'TE STAJ VE ÇIRAKLIK İÇİN MİLLETVEKİLLERİNDEN SORU ÖNERGESİ!

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında çalışan ve mesleki deneyim kazanmak adına giren mağdurlara art arda destek gelmeye devam ediyor. Milletvekilleri yapmış oldukları açıklamada staj ve çıraklık sigortası olanların sigortaları SGK başlangıcı olup olmadığığını soran milletvekilleri, sürelerin borçlandırılmadığının da altını çizdi. 

MHP'NİN SEÇİM GÜNDEMİ STAJ VE ÇIRAKLIK! VERİLEN SÖZLER TUTULACAK MI?

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında çalışan ve mesleki deneyim kazanmak adına giren mağdurlara yönelik MHP kanun teklifi vereceklerine ve konuyu çözeceklerine dair açıklama yapmasına rağmen henüz bir adım atmadı. 3308 sayılı kanunun değiştirilerek insanların haklarının verilmesi gerektiğini vurgulayan mağdurlar, ''Türkiyenin 100.yılında Dünyada birtek Türkiyede olan Staj ve Çıraklık Mağduriyetinin köhnemiş 3308 sayılı kanunu değiştirilerek bu insanlara haklar verilmeli Bu vesile ile ara eleman sorunuda çözülmeli. Günümüzde hala Staj ve Çıraklık Sigortası mağduriyeti yaşayan bizler, eski bir yasanın kısa kol-uzun kol sigorta ayrımıyla mağdur edildik'' şeklinde yapılan açıklama ile konunun çözümü için MHP'ye seslenildi.