Hak-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi'den, Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personellerine destek. ''Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalıdır'' Yaptığı açıklamalarla personellere desteğini vurgulayan Çivi, YHS'nin miyadını doldurduğuna vurgu yaparak, kamu kurumlarında lavobo temizleyen devlet memurunun olmamamsı gerektiğinin altını çizdi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, toplu sözleşme taleplerini açıkladı |  Haksen

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri, henüz memuriyet kadrosuna geçirilmemiştir. Konuya ilişkin birçok milletvekili Meclis'e teklif sunmasına rağmen, Ak Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla geri çevrilmiştir.

Kamuda büyük çatışmalara yol açan ve iş tanımları olmayan YHS personellerinin ''statü değişikliği'' bekleyişi sürüyor. 

Kamu Memurlar Derneği Genel Başkanı Adem Atacan, personellere verdiği desteği şu sözlerle dile getirdi:

𝓐𝓭𝓮𝓶 𝓐𝓽𝓪𝓬𝓪𝓷 (@adematacan25) / X

''Yardımcı Hizmetler Sınıfı Artık çözülmeli Çözümüne yönelik somut adımlar atılmalıdır. Bu ülkede yetkili sendika ne işe yarıyor!'' dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan YHS personellerinin, kamunun üvey evladı olduklarına vurgu yapan vatandaşlar, bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Kamunun Üvey Evlatları Yardımcı Hizmetler Sınıfı

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYİŞİ SON BULACAK MI?

Yardımcı Hizmetler Sınıfını personellerinin görev tanımları olmadığından, temizlik,çaycılık,boya badana, bahçıvanlık, kalorifercilik ,aşçılık, bekçilik her türlü tamirat bakım gibi, amirlerinin emrettikleri her işi yapmaktadırlar. Süreç içersinde yalnız bırakıldıklarını söyleyen vatandaşlara, görevde Yükselme Sınavı ve yeterli kadro hakkı verilmemektedir.

Aralarında  lise,teknik lise,önlisans,lisans ve yüksek lisans yaparak öğrenim durumlarına erişmiş kişiler bulunmasına rağmen, diplomaları çalıştıkları kurumlar tarafından dikkate alınmamaktadır. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden hükümete çağrı: Kadroya geçmek  istiyoruz - Son Dakika

''KAMU ÇALIŞANLARINA DİPLOMALARINA UGUN İŞLER VERİLMELİ''

Yardımcı Hizmetler Sınıfına kadro verilmesi konusunda açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram 

Tonbul desteğini şu sözlerle ifade etti:

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul kalp krizi geçirdi -  Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

"Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır." dedi. Kamunun kanayan yarası olarak tabir edilen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelleri'nin mağduriyetleri göz ardı edilmeyerek, memuriyet istekleri yerine getirilmelidir.

Kamunun Üvey Evlatları Yardımcı Hizmetler Sınıfı

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİ NE İSTİYOR?

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kamu Memurlar Derneği bünyesinde bir araya gelerek YHS personelleri, 1 defaya mahsus eğitim durumlarına göre Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına Geçiş hakkı taleplerini şu maddelerle açıklıyor:
• Tanımsız görevlendirilmenin çeşitli mağduriyetleri de beraberinde getirmesi.
• Eğitim durumuna tezat personel israfı diyebileceğimiz hali ile bulunduğu kurumunda imajına ters gelen vaziyeti için.
• 58 yıllık YHS kadrosunun ortaya çıkma gereksinimlerinin ömrünü tamamlaması sebebiyle mensubu bulunan personeli atıl vaziyete getirdiği için.
• Kariyer, özlük, mali durumlarının 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda memur görünümleriyle bağdaşmaması için.
• Görevde Yükselme Sınavlarının kararının bakanlık ile kurumlara bırakılıp, düzensiz ve uzun süre yapılamadığı gibi açılan kadro yetersizliği, kadro derece sorunu ve mülakat engelleriyle gelecek iş hayatında ciddi olumsuzluk yaşanması.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

''MİADINI DOLDURAN YHS KALDIRILMALIDIR''

Hak-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi'den Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personellerine destek. ''Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalıdır,''dedi. Yaptığı açıklamalarla personellere desteğini vurgulayan Çivi, YHS'nin miadını doldurduğuna vurgu yaparak, kamu kurumlarında lavobo temizleyen devlet memurunun olmamamsı gerektiğinin altını çizdi.