2022 yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yaparak okul öncesinde var olan eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100 artırmayı hedefleyen Bakanlık, çalışmalarını aralıksız şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı, 6 ayda 102 yeni anaokulu ve 7 bin 800 yeni ana sınıf hizmete girdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak tüm kademelerde okullaşma oranlarını yükselterek eğitimde fırsat eşitliğini daha çok artırmak için bir çok çalışma yaparak bu doğrultuda öğrenciler arasındaki başarı farkını azaltmada kritik öneme sahip olan okul öncesi döneme daha büyük önem atfettiklerini söyledi.

HEDEFE PLANLI İLERLİYORUZ

Yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı hedefine doğru hızla ilerleme katettiklerini, "Yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımı için yaptığımız süreç, planlandığı gibi ilerliyor.

Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor!

Bu dönemde çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişimi için alternatif modeller de kullanıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitimi her çocuğumuza ulaştırıyoruz."

Kaynak: igf