Trafikte kurallarına uymayıp ehliyetlerine el konulan milyonlarca mağdur ehliyet affı bekliyor. Uzun zamandan beri çeitli sşosyal medya platformları üzerinden başlattıkları çalışmalarla gündem olan mağdular, yaşadıkları ekonomik zorluklardan dolayı ehliyet affı isiyor.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından Meclis'te onaylanan ehliyet affı henüz yürürlüğe girmiş değil .

Her meclis konuşmasında yetkililerin teklif sunmasına rağmen konu çözüme kavuşmuş değil. Gündemin ana maddelerinden olan ehliyet affı çıkmadığı günümüz ekonomik şartlarda vatandaşlar evlerini geçindirmekte zorlanıyor. 

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Kazaya sebebiyet vermeyen vatandaşlar bir defa da olsa ehliyet affı istiyor. Bu durum onları hem piskolojik olarak hem de ekonomik açıdan ellerini kolarını bağlamış durumda. Ellerinde ehliyetleri olmadığı için en ufak bir sağlık sorununda bile trafiğe çıkamıyorlar. Çoğunun geniş aile mensuplarından oluşması ve hayat pahalılığından dolayı evlerini geçindirmekte zorlanıyorlar. Bu sorunların çözülmesi için 3 milyon vatandaşın tek isteği ehliyetlerinin geri verilmesi.

Aralarında geniş aile yapısına sahip olan mağdurlar hayat pahalılığından dolayı evlerini geçindirmekte zorlanıyorlar. Sosyal medya da başlattıkları çalışmalarda birçok devlet büyüğüne seslenen vatandaşlar 1 defaya mahsus da olsa ehliyet affının çözülmesini istiyor.

Torba Yasada Ehliyet Affı Var Mı?

Torba yasaya henüz ehliyet affı gelmiş değil. Torba yasa, kanunların parlamentodaki görüşmeler sonucunda hazırlanan değişimlerini ifade eder. Genellikle kamuya dair borçların yapılandırılmasını, sosyal güvenlik ve temel haklarla ilgili konuların düzenlenmesini kapsar. Bu durumda kamu kurumları kanuni düzenlemelerini parlamantoya sunarlar. Tasarıların ise hazırlık süreçleri Maliye Bakanlığınca tertiplenir. 1 milyon kişi Alkolden ehliyet kaptırma affı bekliyor.