Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam silahlı saldırı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıktı, yangının söndürülmesi için yüzlerce ekip sevk edildi. Binanın çatısı bir süre sonra çöktü.

Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 60'ın üzerine çıktı! İşte kanlı geceden tüm ayrıntılar

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." denildi. Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 60'ın üzerine çıktı! İşte kanlı geceden tüm ayrıntılar

Ölü sayısı 150'ye yükseldi

Rusya'dan yapılan son açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 150'ye yükseldi.

Saldırıyı DAEŞ üstlendi

Terör örgütü DAEŞ, Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti. Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

Saldırganlar salona girerek insanların üzerine rastgele ateş açtı

Katiller yakalandı ve ifşa edildi

Rusya İstihbarat Servisi (FSB), saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığına işaret edildi. Ayrıca, "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı" ifadelerine yer verildi.

Macron ve Zelenskiy telefonda Ukrayna'nın ihtiyaçlarını konuştu Macron ve Zelenskiy telefonda Ukrayna'nın ihtiyaçlarını konuştu

SON DAKİKA SİLAHLI SALDIRI HABERLERİ: Moskova'da konsere silahlı saldırı!  Son dakika durum: Ölü ve yaralılar var - Son Dakika Milliyet

Rusya, saldırıyı düzenleyen kişilerin isimlerini ve fotoğraflarını yayınladı.

Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 143'e yükseldi! İşte kanlı geceden tüm ayrıntılar

Putin 24 Mart'ı Ulusal Yas ilan etti

Rusya lideri Putin, terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından ulusa seslendi. Konuşmasında, "Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız" diyen Rus lider, saldırı emrini verenlerin bulunacağı ve cezalandırılacağını vurguladı. "Düşmanlarımız bizi bölmeyi başaramayacak" diyen Putin, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. Son olarak, 24 Mart gününde ülke genelinde yas ilan edildiğini duyurdu.

Moskova\\'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 150\\'ye yükseldi! İşte kanlı geceden tüm ayrıntılar

Halka açık etkinlikler iptal edildi

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edildi, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklandı. Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi (Rosgvardiya), silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmasına yönelik operasyonun sürdüğünü bildirdi.

Editör: Zeynep Peksoy