TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda puan affı düzenlemesi görüşülmüştü. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım düzenlemenin; ölümlü bir kazaya karışmayan 324 bin sürücüyü de kapsayacak şekilde değiştirilmesi için önerge vermişti.

Aydın’da kruvaziyer gemisi iskeleye çarptı Aydın’da kruvaziyer gemisi iskeleye çarptı

CHP'li milletvekillerinin önergesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

RET KARARININ ARDINDAN ÖZKAN YALIM SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Ret kararının ardından Cumhur İttifakına tepki gösteren Yalım: ''#EHLİYETAFFI getirilmelidir. Ceza puanlarına af gelmiştir. Bu durumda. Ceza puanı dolduğu için ehliyetlerini kaptıranların ehliyetleri geri verilmelidir! Sizleri mağdur eden AKP ve MHP oylarıdır. Bunu bilerek sandığa gidin!'' dedi.

FERİDUN BAHŞİ DE DESTEK VERDİ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de ehliyet affı çıkarılmasını istedi. 

GARO PAYLAN DA EHLİYET AFFI ÇIKARILMASINI İSTEDİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ehliyet affı çıkarılaması için konuştu. 324 bin kişinin mağdur olduğun 10 bin kişiye af geldiğini bu duruun kabul edilemez olduğunu tüm mağdurlara af çıkması gerektiğini söyledi.

TDP LİDERİ SARIGÜL AF ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geniş kapsamlı Türkiye Affı çıkarılması gerektiğini tekrarladı. Sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı paylaşımda ehliyet affı çıkarılması talebini yineledi.