Çeşitli sebeplerden dolayı ehliyetlerine yıllarca el konulmuş evine ekmek dahi götürmekte zorlanan mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları dile getiriyor. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda puan affı düzenlemesi görüşülmüştü. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım düzenlemenin; ölümlü bir kazaya karışmayan 324 bin sürücüyü de kapsayacak şekilde değiştirilmesi için önerge vermişti. CHP'li milletvekillerinin önergesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

EHLİYET AFFINA DESTEK GECİKMEDİ

ÖZKAN YALIM REDDE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Ret kararının ardından Cumhur İttifakına tepki gösteren Özkan Yalım: ''#EHLİYETAFFI getirilmelidir. Ceza puanlarına af gelmiştir. Bu durumda. Ceza puanı dolduğu için ehliyetlerini kaptıranların ehliyetleri geri verilmelidir! Sizleri mağdur eden AKP ve MHP oylarıdır. Bunu bilerek sandığa gidin!'' dedi.

FERİDUN BAHŞİ DE DESTEK VERDİ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de ehliyet affı çıkarılmasını istedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ehliyet affı çıkarılaması için konuştu. 324 bin kişinin mağdur olduğun 10 bin kişiye af geldiğini bu duruun kabul edilemez olduğunu tüm mağdurlara af çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geniş kapsamlı Türkiye Affı çıkarılması gerektiğini tekrarladı. Sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı paylaşımda ehliyet affı çıkarılması talebini yineledi.

Ehliyet affı düzenlemesinin belirsizliği mağdurları günden güne yıpratıyor. Vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere sesleniyor.

Ataşehir'de şantiyedeki iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti Ataşehir'de şantiyedeki iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti

EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ehliyet affını duyurdu. Erdoğan şunları söyledi:

“Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Türkiye'nin kara yolu altyapısı, bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirildi, bu sayede bilhassa ölümlü trafik kazalarında sadece son 5 yılda neredeyse yarı yarıya azalma sağlandı. Türkiye'nin salgın döneminde artan ihracat ve iç piyasadaki canlılık sebebiyle karayollarındaki ticari seferlerde daha büyük bir hareketlilik yaşandı. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, alınan tüm tedbirlere rağmen kural ihlalleri sebebiyle sürücülerin ceza puanlarında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi.

Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”