Bursa'da Nahid Bey ve Mesude Hanım'ın oğlu olarak 1 Nisan 1955'te dünyaya gelen İlhan İrem, 1970'te Milliyet gazetesinin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında, Bursa Kolejinden öğrencilerle "Meltemler" adını verdikleri orkestrayla Marmara Bölgesi birincisi oldu.


Sanatçı, İstanbul'da 1973'te kendi imkanlarıyla "Birleşsin Bütün Eller" adlı ilk 45'lik plağını çıkardı. Beklenen ilgiyi ilk plağında bulamayan İrem, ikinci plağı "Yazık Oldu Yarınlara Haydi Sil Gözlerini" ile müzik dünyasında tanınmaya başladı. İrem, 1975'te çıkardığı "Anlasana" plağıyla da Türkiye'nin en popüler şarkıcıları arasına girdi. Sanatçının, 1973-1981 yıllarında 10 adet 45'liği yayımlandı.



Usta müzisyenin 1986'da sözlerini yazdığı "Halley" eseri, Melih Kibar tarafından bestelendi ve Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda o yıla kadar alınan en iyi dereceyi getirdi. Sanatçının, hikayeleri, denemeleri, şiirlerinin yer aldığı 5 kitabı yayımlandı. Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle 66 yaşında 28 Temmuz 2022'de vefat etti.

Dönüşüm: Çünkü insanın yaşamı, ya özgür olmaktır ya da hiç olmamaktır... Dönüşüm: Çünkü insanın yaşamı, ya özgür olmaktır ya da hiç olmamaktır...