Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Reuters haber ajansından alınan bilgiye göre akıllı telefonlar ve internet erişimi, ordunun eylemlerini gizlemesini zorlaştırdı. Sosyal medyada, vahşet eylemleri dakikalar içinde viral hale geliyor, ancak internetin kapatılması ve askerlerin vatandaş ve gazetecilere misilleme yapması sonucu çıkan görüntü miktarında azalma söz konusudur.

2021 Myanmar darbesi başka bir deyişle 1 Şubat Myanmar Askerî darbesi iktidardaki lidere ve kabinesine karşı askeri cunta rejimini yönetime getirdi ve ülkenin 10 yıllık demokrasi geçmişi kesintiye uğradı.

2011 yılında 50 yıllık askeri rejimi sivil iktidara devreden ordu tekrar yönetime el koymuştur. 1 Şubat tarihi itibariyle ülkede korku iklimi hakim oldu.Lider Aung San Suu Kyi ve iktidar partisinden diğer üst düzey isimler sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonlarla ordu tarafından gözaltına alındı. Cunta, ülke yönetimini ise 1 yıl süreyle yöneteceğini açıkladı.

BBC Güney Doğu Asya Muhabiri Jonathan Head'in de belirttiği üzere, ‘Darbenin neden şimdi yapıldığını açıklamak hiç de zor değil. Normal şartlarda Pazartesi sabahı, Kasım ayınca seçilen parlamento ilk kez toplanacak ve seçimin sonucu resmileşecekti. Şimdi bu olmayacak.’

İlginizi çekebilir