"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2948 %0.17
37,1808 %0.03
2.339.671 %2.316
3.013,48 0,05
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu: Kırmızı çizgilerimiz korundukça esir takası mutabakatına hazırız

Netanyahu: Kırmızı çizgilerimiz korundukça esir takası mutabakatına hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in kırmızı çizgileri korunduğu sürece" Hamas ile esir takası anlaşmasına varmaya hazır olduklarını belirtti.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk'u Batı Kudüs'teki ofisinde kabul etti.

Görüşmede ikilinin bölgesel konuları ele aldığı ifade edilirken, Netanyahu'nun McGurk'a "İsrail'in kırmızı çizgileri korunduğu sürece" Hamas ile esir takası anlaşmasına hazır olduğunu söylediği aktarıldı. Ancak, Netanyahu'nun "kırmızı çizgiler" ifadesiyle neyi kastettiğine dair detay verilmedi.

Öte yandan, Netanyahu 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada olası bir esir takasında "müzakere edilmeyecek" dört şartlarının olduğunu belirtmişti. Netanyahu'nun bu açıklamasında, Gazze'de varılacak herhangi bir ateşkes anlaşmasının, "savaşın hedeflerini gerçekleştirene kadar İsrail'in yeniden Gazze'ye saldırabilme hakkını güvence altına alması" gibi şartlar yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *