ABD'li spor giyim üreticisi Nike, Perşembe günü yaptığı e-postayla yaptığı açıklamada, Rusya'daki faaliyetlerini askıya almasının ardından üç ay sonra Rusya'dan tam olarak ayrıldığını söyledi.

Nike, 3 Mart'ta Moskova'nın Ukrayna'daki eylemlerine yanıt olarak Rusya'daki Nike'ın sahip olduğu ve işlettiği tüm mağazalarındaki operasyonları geçici olarak askıya alacağını ve halen açık olanların bağımsız ortaklar tarafından işletildiğini de sözlerine ekledi.

Perşembe günü, ülkeyi tamamen terk edeceğini teyit etmek için McDonald's ve Google gibi diğer büyük Batılı markalara katıldı.

Ürdün’den İsrail’e Refah uyarısı: Gerginliğin tırmandırılmaması gerekiyor Ürdün’den İsrail’e Refah uyarısı: Gerginliğin tırmandırılmaması gerekiyor

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'dan çıkmak isteyen yabancı şirketler, önümüzdeki haftalarda Moskova'nın mal varlıklarına el koymasına ve cezai yaptırımlara izin veren yeni yasaların çıkarılması ihtimaliyle karşı karşıya. Bu, bazı işletmeleri çıkışlarını hızlandırmaya teşvik etti.

Firma, e-postayla gönderilen bir bildiride, "NIKE, Rusya pazarından ayrılma kararı aldı. Önceliğimiz, önümüzdeki aylarda operasyonlarımızı sorumlu bir şekilde küçültürken çalışanlarımızı tam olarak desteklediğimizden emin olmak" dedi.

Gelirinin %1'inden daha azını Ukrayna ve Rusya'dan elde eden Nike için bu hamle, sonuçları açısından maddi olmaktan ziyade büyük ölçüde sembolik bir hareket oluyor.

Şirketin, Amerikan futbolu oyun kurucusu Colin Kaepernick'i ırkçılığa karşı bir protesto olarak milli marş sırasında diz çökme kararında desteklemekten, işbirliği yapmayı reddettiği için geçen yıl Brezilyalı futbol yıldızı Neymar'ı düşürmeye kadar sosyal ve politik konularda tavır alma geçmişi var. cinsel saldırı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Rus medyası Mayıs ayında Nike'ın, Rusya'daki en büyük franchise sahibi olan Up And Run aracılığıyla Rusya'da 37 Nike markalı mağaza işleten Inventive Retail Group (IRG) ile anlaşmalarını yenilemediğini bildirdi.

Nike'ın hisseleri, piyasa öncesi ABD ticaretinde yaklaşık %1 arttı.

Bu haberde kaynak ANews'tir.