Toplu sözleşme görüşmeleri süren Petrol-İş Sendikası'na üye olan Ravago Enplast ve Ravago Eastchem işçileri işçileri 11 Mayıs’ta greve gitme kararı aldı.

İzmir Aliağa’da bulunan ve Petrol-İş Gebze ve Aliağa Şubesinin örgütlü olduğu Ravago Enplast fabrikasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık devam ediyor.

Önünüzdeki günlerde TİS görüşmelerinde bir anlaşma sağlanamazsa işçiler 11 Mayıs’ta greve çıkacak.

“İNSANCA BİR ÜCRET İSTİYORUZ”

Evrensel'in haberine göre fabrika panosuna iş yeri temsilcileri tarafından asılan grev kararının ardından işçiler, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” yazılı pankartla fabrika önünde toplandı.

Burada işçiler adına konuşan Baştemsilcisi İsmail Şen, “Hepimizin farklı ücret aldığı işyerimizde ben kendimden örnek vereceğim, bir günlük yevmiyem ile Türkiye şartlarında bir kilo et alamıyorum. İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Bu koşullarda geçinemeyen Ravago işçileri, hak ettiği ücret zammını almak için grev kararı aldı” dedi.

“GEÇİNEBİLECEK ÜCRET VE ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYORUZ”

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi'nde örgütlü Ravago Eastchem işçileri de sabah saatlerinde grev ilanını astı. Temsilcilik önünde işçilere seslenen Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, “Toplu sözleşme sürecimiz devam ediyor ancak haklarımız ve taleplerimiz için grev kararımızı astık. 3 Mayıs’ta yapılacak görüşmede taleplerimiz karşılanmazsa 11 Mayıs’ta greve çıkacağız. İşverene sesleniyoruz; bir sonraki sözleşme görüşmesine hazırlanarak gelin, geçinebileceğimiz bir ücret ve çalışma koşulları istiyoruz” dedi.