Uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde olan konulardan biri olan kamu işçilerinin mağduriyeti çözüme kavuşmayı bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" imzalandı. Ancak ek protokol uzun zamandır ek zam bekleyen işçilerin mağduriyetini bitirmedi.

TBMM’yi ziyaret ettiler

Seslerini duyurmak için sık sık ziyaret gerçekleştiren kamu işçileri TBMM'yi ziyaret ederek CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’dan kamu işçilerine destek sözü aldılar.

Milletvekili Gezmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına kamu işçilerinin taleplerini içeren bir soru önergesi verdi. Taşeron İşçiler Derneği ve kamuda çalışan taşeron işçi temsilcileri Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’i TBMM de ziyaret etti. Ziyarette kamuda kadro alamayan taşeron işçi temsilcileri kadro sorunu dile getirdiler.

Gezmiş’a dosya sunarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iletmesini istediler. Ziyarette yer alan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Giresun İl Başkanı Yılmaz Gökçe, Gezmiş’in kamuda çalışan taşeron işçilerin haklı mücadelesine kayıtsız kalmayarak TBMM başkanlığına soru önergesi verdiğini belirtti. Gökçe, “Sayın vekilimize ilgi ve alakasını esirgemediği için tüm işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Taşeron İşçiler Derneği ve Kamuda çalışan taşeron işçi temsilcileri MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’ı da ziyaret ederek, sorunların çözümü noktasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğini istediler.

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

İpek Özkal'dan destek

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal'da kamu işçilerinin ek protokolle hiç bir talebinin gerçekleşmediğini yineleyerek sosyal medya hesabından destek verdi.