ABD'de üniversitelerdeki Filistin'e destek gösterileri engellere rağmen sürüyor ABD'de üniversitelerdeki Filistin'e destek gösterileri engellere rağmen sürüyor

Polonya’nın güneydoğusundaki Lublin kentinde bir inşaatın temel kazısı sırasında 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 250 kilogramlık bomba bulundu. Durum yetkililere bildirilirken çalışma yapılan yere gelen bomba imha uzmanları duruma müdahale etmeden önce  14 bin bölge sakininin tahliyesine karar verildi.

SOKAKLAR BOMBOŞ KALDI

Kendi imkanlarıyla belirlenen noktalara gidemeyecek kişiler için ücretsiz belediye otobüsleri tahsis edilirken, hasta ve bakıma muhtaç olan kimseler ise belirlenen bakım merkezlerine sevk edildi. Halkın bölgeden tahliye edilmesi üzerine sokaklar bomboş kaldı.

BOMBAYI ÇIKARMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Bombanın bulunduğu yerde 2. Dünya Savaşı öncesinde uçak fabrikası bulunurken, savaş döneminde söz konusu alanın Nazi Almanyası tarafından esir ve çalışma kampı ile Yahudilerin el konulan mallarının seçilip depolanmasında kullanıldığı belirtildi. Bomba imha uzmanlarının 250 kilogram ağırlığındaki bombayı çıkarma çalışmaları sürüyor.