ODTÜ'lüler, yıllardır büyük bir coşkuyla Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin iptal rektörlük tarafından iptal edilmesine tepkili. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama

Bir gelenek haline gelen, binlerce öğrencinin pankart taşıyarak yürüdüğü ve lisans hayatlarının bitişini kutladığu mezuniyet töreni bu sene ODTÜ rektörlüğü tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. İptali, ODTÜ Rektörlüğü, 7 Temmuz’da öğrencilere gönderdiği iletiyle duyurdu. Bunun ardından öğrenciler de duruma tepkilerini göstermek için eylem kararı aldı. 

Tarih olarak ODTÜ Mezunlar Günü olan 30 Temmuz’u seçen öğrenciler ve destek veren mezunlar, dün rektörlük binası önünde kararı halay çekerek ve tango yaparak protesto etti. 

“Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” ve “Ne sermaye ne rektör, ODTÜ bizimdir” sloganı atan öğrenciler de okudukları bölümlere atıfta bulunarak pankart açtı.

''GÜVENLİK KAYGISI BAHANE''

Yapılan ortak açıklamada ise “ODTÜ yönetiminin iptal gerekçesi olarak belirttiği güvenlik sorunu, öğrencilerin yıllardır bir araya gelerek taşıdığı pankartlar, rektöre yapılan protestolar ve atılan sloganlardır. Bunun bir güvenlik sorunu olarak yansıtılması hem özgür düşünce hakkına bir saldırı hem de üniversite bileşenlerini marjinalleştirme çabasıdır. Atanmış rektör ve yönetiminin güvenlik kaygısı bahanesi kabul edilemez. ODTÜ kültürünü yansıtan mezuniyet yürüyüşümüzün haksız bir kararla engellenmesi girişimi, okulumuzun geleneğine, kültürüne, özerk ve demokratik yapısına karşı açık bir saldırı. 6 Ağustos günü rektörlük mezuniyeti yapmayı üstlense de üstlenmese de Devrim Stadyumu’nda mezuniyetimizi gerçekleştireceğiz” denildi.