İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci affını Meclis'e sunacağını bildirdi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsadığı merak konusu haline geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyor" ifadelerini kullandı.

YÖK BAŞKANI'NDAN SON AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Hafta Sonu’ programına katıldı ve 18-19 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), akademisyenlik kadroları ve öğrenci affına dair soruları yanıtladı.

Öğrenci affının meclisin kararı olduğunu yineleyen YÖK Başkanı, Türkiye’nin Yabancı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen Avrupa’da 5’inci dünyada ise 11’inci ülke olduğunu açıkladı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti'nin 'Öğrenci Affı' ile ilgili bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını belirterek, "Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık. 

Bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırmak süratiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi inşallah temmuz ayından önce teklife dönüştürerek yasalaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.