Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

YÖK'ten 2024 YKS'ye "ek başvuru" hakkı YÖK'ten 2024 YKS'ye "ek başvuru" hakkı

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için bu kadar mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Atama bekleyen binlerce öğretmen Twitter'da bir araya gelerek #Cb100BininOyunuUnutma etiketiyle yetkililere seslendi. Atama bekleyen öğretmenler atamaların seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtti.