Türkiye'yi kasıp kavuran ve eğitimi çok derinden etkileyen "Atanamayan öğretmenler" sorunu gün geçtikçe artıyor. Sıkça gündeme gelen. "Devlet ihtiyacı kadar öğretmen alır, eğitim fakültesinden mezun herkesi atamak zorunda değil" gibi ibarelerin aksine mesleğini yerine getirmek için yanıp tutuşan öğretmen adayları öğrencilerine kavuşacağı o günü bekliyor.

Bardağın dolu tarafından bakmak bünyeye ters olacak ki, yeteri kadar atama yapılmaması öğretmen açığının gitgide artmasına neden oluyor. Ataması yapılmayan öğretmenler, özel okullarda düşük ücretle köle gibi çalıştırılıyor. 'Ücretli öğretmen' olarak adlandırılan öğretmen adayları bu kavramın altında ezilmektedir. Atanmış bir öğretmene nazara eşit şartlar altında çalıştırılmayan atanamayan öğretmenler, ununu elemiş eleğini asmış durumda.

MEB duyurdu: İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları açıklandı MEB duyurdu: İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları açıklandı

ÖĞRETMENLERİN SABRI KALMADI, 50 BİN ATAMA İSTİYOR

Adaleti, haksızlığı ya da yanlış bir durum olduğunda bunu duyarabilmek için Twitter platformunu kullanmaya başladık. Atanmayan öğretmenler de bunlardan yalnızca biri... Öğretmenler seslerini yetkili mercilere duyarabilmek adına sosyal medya platformunu basamak olarak kullanıyor. Peki, atanmayan öğretmenler ne istiyor? Aslında çok basit.. 

Emeklerinin karşılığını isteyen öğretmenler öğrencileriyle kavuşucağı o günü bekliyor. 2021 KPSS puanı ile 50 bin atama talep eden öğretmenler istedikleri gerçekleşene kadar mücadele göstermeye devam edecekler.