Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, 3 Mart tarihinde bir televizyon programına katılarak '‘Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız” açıklamasını yaptı. Verilen sözün üzerinden tam tamına 69 gün geçti ve MEB tarafından atamayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Atama bekleyen öğretmenler 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmenin atanmasını talep ediyor. 69 gündür atama haberi bekleyen öğretmenler, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bu bekleyişe tepki gösterdi. 

Öğretmenlerin Twitter üzerinden tepkileri şu şekilde:

“Ögretmen ataması yapılmayacaksa neden KPSS yapıldı ve neden söz verilip öğretmenler umutlandırıldı. Yapılacaksa da bu kadar zaman bekletme neden.”, “Koskoca 1 yılda Sadece 15 bin öğretmen ataması yapılacaksa neden KPSS sınavına 1 milyon kişi giriyor? Neden KPSS yapılıyor? Öğretmenlere 67 gün önce verilen atama sözü neden tutulmuyor?” “2021 KPSS'ye hamile giren öğretmenler doğum yaptı ya doğum yaptı! Çocuk yaşına basınca mı atanacağız.”

Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı