Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni yayınlamaması tepkilere yol açarken ortaya atılan iddialar tepkilere yol açtı. Alan değişikliği başvurusu yapacak öğretmenler uzun süredir bekleme sürecindeyken 2023-2024 eğitim öğretim yılı bu hafta başladı. Alan değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni yayınlamasını beklerken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği hakkındaki fikirlerinin olumsuz yönde olduğu iddia edil.

MEB'in Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği hakkındaki duyurularında " iptal edilmeyecektir" ibaresi olması ancak her sene bir değişiklik yapılması alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenleri endişelendirdi. Uzun süredir bekletilen öğretmenler daha fazla mağdur edilmek istemiyor. Alan değişikliği yaparak kariyerlerine yön vermek isteyen öğretmenler Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin yayınlanmamasıyla çalışma hayatlarına farklı bir alanda devam etmek istiyor. 

Alan değişikliğinin KPSS puanı ile yapılacağı tartışılırken hiç yapılmayacağı iddiası da uzun süredir Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni yayınlamasını bekleyen öğretmenlerin tepkisini çekti.

ÖSYM açıkladı! 18 Mayıs'ta iki sınav yapılacak ÖSYM açıkladı! 18 Mayıs'ta iki sınav yapılacak

Twitter başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen öğretmenler MEB'den Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği hakkında detaylı bir açıklama yapılmasını talep ediyor. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin iddiası gündeme bomba gibi düşerken uzun zamandır Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin yayınlanmasını bekleyen öğretmenlerin de tepkisi çığ gibi büyüyor.