Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni hala yayınlamadı. Alan değişikliği yapmayı bekleyen öğretmenler takvimin hala yayınlanmamasına tepki gösteriyor.

Öğretmenler uzun bir süredir takvimin yayınlanmasını beklemelerine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir dönüş olmadı.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Her yıl olduğu gibi, alan değişikliği başvuruları için belirlenecek tarihler büyük bir önem taşıyor. Özellikle kariyerlerinde yeni bir yöne gitmek isteyen öğretmenler için bu süreç önemli bir hale geliyor. Ancak takvimin açıklanmamış olması, bekleme süresinin uzamasına sebep oluyor.

Sistemin yavaş işlemesi büyük bir bekleyişe neden oluyor. Alan değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler, hala takvimin yayınlanmasını bekliyor. 

Yeni eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen, alanda değişiklik yapmayı düşünenler, takviminin ne zaman duyurulacağı konusunda hala net bir bilgiye sahip değil. Bu durum, öğretmenlerin kariyer planlarını yapmalarını zorlaştırıyor.

Öğretmenler, Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin ne zaman açıklanacağını merak ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den alan değişimiyle ilgili net bir açıklama gelmedi.