Atama bekleyen öğretmen sayıları ve branşlarında son durum Atama bekleyen öğretmen sayıları ve branşlarında son durum

Uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul eden sorunlardan biri olan mülakat, binlerce öğretmen mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. Kamuda tartışmalara yol açan mülakat sistemi, devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenlerin kariyerini olumsuz yönde etkiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde, yapılacak atamalarda mülakatın kalkması da vardı. Bu müjdeyle umutları tazelenen öğretmenler, kararın uygulamaya geçmesini bekliyor. Sosyal medya üzerinden birlik olan öğretmenler seslerini duyurmaya devam ediyor. 

Atama bekleyen öğretmenler her platformda seslerini duyurmaya çalışıyor. Öğretmenler, mülakatsız 100 Bin Öğretmen ataması talep etmek için Ulus Meydanında bir araya gelip basın açıklaması düzenleyecekler. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat duyurdu. 4 Şubat'ta Mülakatsız 100 Bin Öğretmen Ataması için Türkiye'nin her yerinden Öğretmenlerin katılımıyla Ulus'ta etkinlik düzenlenecek.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat paylaşımında, "Mülakatsız 100 bin öğretmen ataması için Ulus'tayız. Eğitim Gücü Sendikası olarak 4 Şubat'ta öğretmen atamalarının bir önce yapılması için Ulus'ta haykıracağız. Basın açıklamasına katılacak öğretmenlerimizin ulaşımı sendikamız tarafından karşılanacaktır. Tüm öğretmenlerimizin desteğini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.