Atanamayan öğretmenler adeta sosyal medyayı salladı. Geçtiğimiz günlerde Büyük Birlik Partisi (BBP) Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puanı alan ve uzun süre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yapan ücretli öğretmenler için 5 bin ek kadro talebinde bulunmuştu. 

Sözleşmeli öğretmen istihdamı: Mülakat puanına ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı Sözleşmeli öğretmen istihdamı: Mülakat puanına ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Gelen bu teklif üzerine atanamayan öğretmenler Twitter üzerinden “Destici Teklifi Geri Çek” hashtagi ile çok sayıda paylaşım yaptı.

Yıllarca okumuş, Eğitim fakültesini tamamlamak için emek harcamış öğretmen adaylarından biri Twitter hesabı üzerinden  " 700 bin ataması yapılmamış öğretmen varken %90’ı torpille çağırılan, babası amcasının tanıdıklarıyla senelerdir ücretli yapan kişilerin kadroya alınmasına cidden destek veriyor musunuz yoksa biz mi yanlış görüyoruz? " payalaşımında bulundu. Yapılan bu paylaşım üzerinden birçok öğretmem adayı destek verdi.

Öğretmen adayları sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu paylaşımları yaptı :