Gazeteci Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin davada hüküm giyen ve 15 Kasım 2023’te tahliye olan Ogün Samast, “örgüt adına suç işlemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

TRABZON'DAN KATILDI

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün aktardığına göre İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ogün Samast, Trabzon Akçaabat Adliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken avukatı ise salonda hazır bulundu.

Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in de aralarında bulunduğu başka dosyalar kapsamında tutuklu olan bazı sanıklar bulundukları cezaevlerinden duruşmaya SEGBİS'le bağlandı.

Dink ailesinin avukatları ile sanık avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Samast, ikamet adresi olarak Düzköy'deki bir adresi söyledi. İşsiz olduğunu belirten Samast, herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti.

Ogün Samast'ın eşi de Akçaabat Adliyesi'ndeki duruşma salonunda izleyici olarak katıldı.

SÜRE İSTEDİ

Duruşmaya ara verildiğinde Samast’ın avukatı Raşit Hodo, mahkemeye yazılı beyan vererek, iddianamenin duruşma başladığında kendilerine tebliğ edildiğini ve bu nedenle savunma hazırlayamadıklarını ifade etti. Avukat Hodo, yazılı beyanında savunma hazırlamak için mahkemeden süre talep etti.

SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ

Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti

Mahkeme, duruşma devam ederken ara karar oluşturarak sanık Ogün Samast ile avukatına savunmalarını hazırlamaları için ek süre verdi. Ogün Samast ile avukatı daha sonra mahkemeden izin isteyerek duruşmadan ayrıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ogün Samast'a yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Duruşma, 6 Mart 2024’e ertelendi.