Oğuz Özat NTV muhabiri Öykü Tüccar'ın konuğu oldu. 

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

KPSS'de tartışma yaratan sorular

31 Temmuz Pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavındaki sorular tartışma yaratmaya devam ediyor. Soruların sınavdan önce yayınevinin denemesinde çıktığı öne sürüldü. ÖSYM iddiaları yalanladı. Eğitim Gücü Sendikası ise konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. 31 Temmuz'da yapılan KPSS sınavında çıkan soruların sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayınlandığı öne sürüldü. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı gelen iddiaları yalanladı

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır... "

İddiaya göre sınavda çıkan Coğrafya, Tarih, Matematik gibi farklı alanlarda 20'den fazla soru sınavdan önce söz konusu yayınevinin deneme sınavlarında yer aldı. Hatta bazı soruların aynı zamanda kursu da olan yayınevinin sosyal medya platformlarında öğretmenler tarafından çözüldüğü öne sürüldü. 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Oğuz Özat olaya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Özat, "Bu iddiaları ben sunuyorum. ÖSYM beni aramış mı? Bugün iddiaların çıkması üzerine sadece iki saat geçti. ÖSYM bunu nasıl kısa bir sürede 'soruların sızdırılmadığını' ortaya çıkarmış. Matematik'te deneme sorusuyla ÖSYM'nin sorduğu sorunun rakamları dahi aynı. Bu olay çıktıktan sonra Özel Öğretim Kurumu bugün itibarıyla deneme satışlarını durdurdu. " dedi.