Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için seferbrlik ilan edildi.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremi kendileri için fırsat bilerek fahiş fiyat zammı yapanlar ortaya çıktı.

DEPREM FIRSATÇILARINA SORUŞTURMA 

Ankara Başsavcılığı, depremi kendileri için fırsat bilerek fahiş fiyat zammı yapan bazı otobüs firmaları ve battaniye gibi eşyaları yüksek fiyattan satan işletmeler hakkında inceleme başlattı.

Depremzedelerin kullanımı için hayati öneme sahip battaniye gibi birçok eşyanın fiyatının da fahiş oranda artırıldığı yönünde ihbarlar alındığı belirtilen açıklamada, "İhbarlar üzerine, fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

OĞUZHAN UĞUR'DAN SERT TEPKİ

CHP'li Bülent Tezcan neden hastaneye kaldırıldı? CHP'li Bülent Tezcan neden hastaneye kaldırıldı?

Fırsatçılara karşı harekete geçilirken; YouTuber Oğuzhan Uğur'dan da konuya ilişkin sert bir tepki geldi. 

Uğur, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Aniden battaniye ve yardım malzemesi fiyatları uçuşa geçti. Her zaman olduğu gibi yalnızca çöken binalarla değil, çöken ahlakla da savaşacağız sanırım. Ne olursa olsun, her şeye ve herkese rağmen atlatacağız.”