Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru tarihleri Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru tarihleri

Okul Öncesi Öğretmenleri, alan dışı atamaların son bulması için Danıştay'da açtıkları davaların Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle 1.5 yıldır bekletildiğini ifade ediyorlar. Danıştay, 1.5 yıl içerisinde üç kez çocuk gelişimi bölümü ile okul öncesi öğretmenliği bölümünün eşdeğer olmadığına dair rapor istedi; ancak YÖK bu raporları sunmadı. YÖK, 2018 yılında iki bölümün ayrı olduğunu beyan ettiği halde, adaletin sağlanmasına engel oluyor.

Okul öncesi öğretmenliği Türkiye genelinde 20-30 bin sıralama ile tercih edilirken, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) çocuk gelişimi bölümü için sınav koşulu aranmamaktadır. Bunun yanı sıra, bu iki bölümün hem ön lisans hem de lisans programlarının başarı sıralamaları 200 binden başlayarak 1-2 milyona kadar uzanmaktadır. Bu durum, normal düzenin dışında bir ihlal olarak görülüyor.

Okul öncesi öğretmenleri, haklı taleplerine ulaşabilmek ve adalete ulaşmak amacıyla mücadelelerine devam ediyorlar.