Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

LGS başvuruları başladı LGS başvuruları başladı

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için bu kadar mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken binlerce okul öncesi öğretmeninin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Okul öncesi öğretmenler, ülkedeki her vatandaşın aileden sonra ilk eğitim aldığı kişiler olduğundan ötürü gelecek neslin oluşumunda büyük önem teşkil ediyor. Hayattaki ilk öğretmenlerinden aldıkları eğitimle geleceklerini basamak basamak oluşturan çocuklar geleceği inşa edecek.

Atama bekleyen okul öncesi öğretmenleri, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve yetkililerden, bir an önce 20 bin yeni okul öncesi öğretmeni ataması yapılmasını talep ediyor.

İşçi Haber'e yazan bir okul öncesi öğretmeni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in duyurduğu 6004 anaokulu ile okul öncesi öğretmeni atamalarında kontenjanların artacağını beklerken bir değişiklik olmamasına tepki gösterdi. 

''İyi günler, Bakan Özer her platformda okul öncesinin öneminden ve yaptığı 6004 anaokulundan bahsediyordu. Her bir anaokulunun 5 derslikte olduğunu söylüyordu. Totalde 30 bin ana sınıfı oluşturulmuş sözde. Bugün öğretmen atamalarındaki kontenjanda ise okul öncesine sadece 3.269 kontenjan ayrılmış. Akıllarda tek bir soru var 6004 anaokulu nerede? Bizler 6-7 aydır bekliyorduk okul öncesinde yüksek alım olacak diye 10 bin sıralamadaki öğretmenimiz bile heyecanla bekliyordu. 6004 Anaokulu NEREDE?