Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu, İstanbul Kartal'da yapacağı mitingin tarihini 18 Şubat olarak açıkladı.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Resim

Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, "Bu mitingde tekrar sesimizi  duyuracağız ve sesimizi haykıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Murat Bal'ın açıklamada, "Staj ve çıraklığın SSK başlangıcı olması gerekiyor. Devletin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Çünkü bu sorunu açan devlet. Devletin elimize verdiği sigorta kartlarının ön yüzü geçersiz, arka yüzü geçerli bir sigorta kartımız var. Biz o sigorta kartını 30 yıldır kimliğimizin içinde saklıyoruz ama hiçbir işe yaramıyor. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.

İşsizlik verilerini düşürmek için TÜİK verileriyle oynanıyor,  stajyer ve çıraklar burada çalışan olarak gösteriliyor ama sıra özlük haklarına gelince, staj ve çıraklığın işe başlangıcın kabul edilmesi noktasına geldiğimizde maalesef ki bu kabul edilmiyor. Böyle bir şeyi bizim de kabul etmemiz mümkün değil.

Biz hakkımızdan başka hiçbir şey istemiyoruz.  Hakkımız olanı istiyoruz. Başka bir mağdur kesimle veya hiç kimseyle de bir derdimiz yok, hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Biz sadece kendi hakkımızı istiyoruz,  kendi hakkımızın peşindeyiz başka da bir şey demiyoruz.

Bu kadar açık ve net olan bir hak hala daha maalesef ki siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Her seçim geldiğinde bizlere bir şeyler söyleniyor hatta bu seçimde o bile söylenmiyor. Ondan sonrasında biz 37 yıldır süren bu mağduriyeti devam ettiriyoruz, bunun içinde yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ömer Fethi Gürer'de o mitingi duyurdu

CHP'li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, staj ve çıraklık mağdurlarının mitingini duyurarak onlara destek oldu. Gürer paylaşımında, ''18.02.2024 Pazar günü İstanbul Kartal’da staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yapacağı ‘İstanbul Mitinginde' bir kez daha haklı taleplerini gündeme getirecekler.Hak mücadelesinde yaşanan mağduriyetleri iktidara bir kez daha duyuracaklar.Katılımla ses ver.'' ifadelerini kullandı.