Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların beklentilerini Meclis gündemine taşıdı. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

“PRİM GÜN VE SAYISINI TAMAMLAYANLAR HEMEN EMEKLİ EDİLMELİDİR”

Hesaplamalar yapıldıktan sonra EYT’liler ile ilgili teklifin aralık ayında Mecliste komisyona sunulacağının ifade edildiğine vurgu yapan Gürer, “Hesaplamanın devam ettiği belirtilen düzenleme 1999 yılından önce işe girmiş, prim ve yaş olgusu dışında, kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl çalışmış olanların emeklilik haklarıyla ilgili oluştuğu bir kanun. Burada yapılacak iş çok basit; 1999 yılında işe girdiklerinde, bugünkü olacak şartları bilmeden işe girenlerin tamamına derhal emeklilik hakkı verilmeli, prim gün ve sayısını tamamlayanlar hemen emekli edilmelidir. Bunun neyinin hesaplanacağının anlamak mümkün değil” dedi.

2008 yılında yapılan düzenleme ile aylık bağlama oranının yüzde 75’lerden yüzde 30’lara çekildiğini da hatırlatan Gürer, böylece emekli maaşlarında ciddi kayıplar oluştuğunu, yapılacak katsayı düzenlemesi ile emekli olacakların mağduriyetinin de ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. 2000 yılı öncesi ile sonrası emekli olanların maaşları arasında ciddi uçurumların olduğuna vurgu yapan Gürer, bu uçurumun ortadan kaldırılması için de intibak düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesinin beklendiğine dikkat çekti.