Sıfır otomobillerin yatırım aracı haline gelip ikinci ellerin ise sıfır fiyatını geçtiği bir dönemin geride kalmasının ardından Türkiye'deki otomotiv piyasasıyla ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Özbekistan’da: Ticaret hacmi 3 milyar doları aştı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Özbekistan’da: Ticaret hacmi 3 milyar doları aştı

Bakan Bolat, ''İstiyorsunuz, gelirse alabilirseniz alıyorsunuz. Elinizdeki ikinci el aracı satmaya zorluyorlardı. Aksesuar satışını istedikleri rakamlarla mecbur tutuyorlardı. ‘Araba bulunur ama üste şu kadar para verirsiniz’ diye istek vardı. Anormal bir haksız ödeme vardı'' ifadelerini kullanarak ikinci el pazarının da sıfır araba fiyatlarının üzerinde olduğu dönemi hatırlattı.

6 AY 6 BİN KM KURALI MOTOSİKLETTE DE BAŞLADI

Bakan oto piyasasındaki kaos kaynağının bireysel satıcılar olduğunu savunurken satış fiyatlarındaki fahiş artışta enflasyonun ya da mevduat faizlerinin etkisine değinmeyerek şunları söyledi:

 ''Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti. 6 ay 6 bin km kuralını motosiklette de uyguladık. O da başladı.''

Kaynak: Haber Merkezi