Gelişen teknolojiyle beraber oyunlar artık daha gerçekçi. Oyunun içindeki harekete göre oynayan koltuklardan sonra koku üreten cihaz tanıtıldı.

Gelişen teknoloji, oyunları çok daha “gerçekçi” bir şekilde deneyimlememize olanak tanıyor. Bizi oyunların içine sokan sanal gerçeklik ve gerçekten dokunuyormuş hissi veren dokunsal geri bildirim gibi teknolojiler bazı örnekler. Yeni tanıtılan “GameScent” isimli cihaz ise bunlardan biri. Ancak bu cihaz, diğerlerine kıyasla daha önceden sadece hayal edebildiğimiz bir şeyi gerçeğe dönüştürüyor.

Aynı isimli şirket şirket tarafından geliştirilen “GameScent”, yapay zekâ destekli bir koku salma cihazı. Bu cihaz, oyun oynarken çok daha gerçekçi bir deneyim sunmak için oyundaki kokuları almanızı sağlıyor.

ABD’de satışa sunulan cihaz, oynanışa göre kokuları otomatik olarak salabiliyor. Şirket, herhangi bir özel oyun geliştirmeye ihtiyaç olmadığını, hâlihazırda var olan yapımlarda kullanılabileceğini belirtmiş. Konsol, PC, TV ve VR başlıklarında çalışabiliyor.

Şirkete göre cihaz, oyunlardaki sesleri gerçek zamanlı olarak yakalayabiliyor ve sonrasında sesleri yapay zekâ sistemi yoluyla işliyor. Bunun ardından da ekrandaki sahneye uygun kokular salınıyor. Sistemin yerleştirildiği altıgen şeklindeki cihazda, çeşitli kokuları içerebilen kartuşlar var. Bunlara ek olarak bir hava temizleyici de eklenmiş.

“Yapay zeka rahip” cemaati kızdırdı, kiliseden aforoz edildi! “Yapay zeka rahip” cemaati kızdırdı, kiliseden aforoz edildi!

GameScent, kullanıcıların alabileceği bazı kokuları da paylaştı. Açıklamaya göre cihazla birlikte 6 koku gelecek:

  • Patlama
  • Silah
  • Yarışan arabalar
  • Orman
  • Fırtına
  • Odadaki kokuları gideren “Temiz Hava”

Yukarıda gördüğünüz kokular cihazda yer alacak. Şirket, bunlara ek olarak kan, okyanus, çimen, spor arenası gibi kokuların da gelecekte ekleneceğini belirtiyor.

Kaynak:webtekno