DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

Öz Petrol iş Sendikası örgütlü olduğu Provel Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (Parex) fabrikalardan işçilerin katılımıyla Çerkezköy'de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Provel işverenlerine seslenen Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uğur Evkuran gücünü üyelerinden ve mücadele geleneğinden aldığını belirterek, işçilerin işten çıkarılmasına sessiz kalıp köşeye çekilmeyeceklerini belirtti. Öz Petrol-İş Sendikası İdari İşler Müdürü Onur Engin, Öz Çelik İş İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Hasan Şam, Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreteri Samet Ceylan ve diğer Sendikaların Şube Yöneticileri ve Temsilcileri, yapılan bu basın açıklamasına katılım sağladı.

Provel işçileri adına yapılan basın açıklamasını Avukat Salih Erbaş okudu.

Öz Petrol-İş Sendikasının örgütlenme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Provel işçilerinin işten çıkartılmalarındaki temel gerekçe,  işçilerin sendikalaşması ve Toplu İş Sözleşme haklarını kullanmak istemeleridir. Ekonomik şartların zorlaştığı bu süreçte işveren krizi fırsata çevirerek işçilerin eylem ve etkinliklerini engelledi.

"Öz Petrol- İş Sendikası olarak örgütlenme çalışmamızdan da, mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz"

"Türkiye’nin dört bir yanında sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçiler, işleri ve ekmekleri için direnmektedir. Provel işçileri ve sendikamız bu hukuksuzluğa sessiz kalmamış ve kalmayacaktır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bizler, Öz Petrol- İş Sendikası olarak örgütlenme çalışmamızdan da, mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz!"

 "Hiçbir şey bizi yolumuzdan döndüremeyecek"

"Yapılan tüm bu hukuksuzluğa rağmen bizler Öz Petrol-İş Sendikası olarak hız kesmeden başta Provel (Parex marka) olmak üzere işkolumuzdaki tüm işyerlerinde örgütlenme çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hiçbir şey bizi yolumuzdan döndüremeyecek ve mücadelemizi engelleyemeyecektir. Hak-İş ailesi ve Öz Petrol-İş Sendikası olarak üyemiz olsun ya da olmasın tüm işçilerin hak ve mücadelelerinde yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

“PROVEL İŞÇİLERİ ÖRGÜTLENME İSTEĞİNDEN VAZGEÇMEMİŞTİR”

Fabrikanın sendikal hakları çiğnediğini söyleyen Öz Petrol İş Sendikası Hukuk Müşaviri Salih Erbaş, "Baskı ve mobbing ile işçileri sendikamızdan istifa ettirmeye çalışarak Türk Ceza Kanunu'nun 118. maddesine göre suç işlemiştir. İşverenin bu suçu işlediğini dair ses kayıtları ve benzeri hukuki kanıtları da bulunuyor. Yapılan tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına rağmen Provel işçileri örgütlenme isteğinden vazgeçmemiştir. İşçilerin sendikalaşmasının önüne geçemeyeceğini anlayan işveren; Ferhat Akbaba, Okan Demir ve Yusuf Pişken'i hiçbir gerekçe göstermeyerek iş akitlerini tek taraflı feshetmiştir.” ifadelerini kullandı.