Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yazılı açıklamasında, afet bölgesi ilan edilen 11 il ve 1 ilçede 30 bine yakın üyelerinin bulunduğunu belirtti.

Can kaybı ve yıkımdan etkilenen üye sayısının da fazla olduğunu bildiren Sert, depremin ikinci haftasında yönetim kurulu üyeleri ile 11 ilde incelemelerde bulunduklarını ve depremzede üyelerle bir araya geldiklerini ifade etti.

DEPREMDE VEFAT EDEN ÜYELERE 60 BİN LİRA TAZMİNAT

Sendika olarak üyelerinin tamamının 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ile sigortalandığını hatırlatan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, depremde hayatını ya da uzvunu kaybeden üyelere 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası tazminatı verileceğini de söyledi.

Devlet Sert, şunları kaydetti:

"Büyük bir felaket yaşadık. Üyelerimizden, şube başkanlarımızdan aileleri ile enkazda kalarak vefat edenler var. Kendileri kurtulup evlatlarını kaybeden, yakınlarını kaybedenler var. 11 ilimizde teşkilatlarımızla bir araya geldik, ihtiyaçlarını gördük. Sendika olarak Konfederasyonumuz aracılığı ile AFAD’la organize olduk. Şimdi de deprem illerinde bulunan üyelerimize doğrudan nakdi yardım başlattık. 70 milyon lira değerindeki bu yardım belki yaralarını bütünüyle sarmaya yetmeyecek ama sendikalarının yanlarında olduğunu gösterecek.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Depremin ilk anından itibaren de oluşturulan kriz masası ile Adana, Şanlıurfa ve Elazığ’da deprem koordinasyon merkezleri oluşturuldu ve yardımlar bu merkezler aracılığı ile hızlı bir şekilde ulaştırıldı. Acil olarak kullanılmak üzere AFAD'a 2,5 milyon lira nakit bağış yapıldı. 15 tır ve 10 kamyon ayni yardım da depremzedelere ulaştırılıp AFAD ve Öz Sağlık-İş teşkilatları aracılığı ile dağıtıldı." dedi.