KPSS sınavına girmiş ancak atanamamış öğretmenler soluğu özel sektördeki okullarda alıyor. Maalesef ülkemizde özel sektör öğretmenlerinin çalışma şartlarıyla devlet okullarında çalışan öğretmenlerin çalışma şartları benzer değil.

Türkiye'nin kanayan yaralarından biri de öğretmen ataması. Uzun süredir bir sorun halinde olup hali hazırda bu yığılma adına bir şey yapılmaması büyük sorunlara zemin hazırlıyor. Yeteri kadar atama yapılamaması 'atanamayan öğretmen' sorunun çığ gibi büyümesine neden oluyor.

 Geçtiğimiz günlerde öğretmenler yaşadıkları sorunları duyurmak için Ankara'da toplandı. Ancak polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. 

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı! ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı!

Özel sektör öğretmenlerinin taban maaşların yükseltilmesi için Ankara’da düzenlenen toplantıya Mardin’den otostopla gelen öğretmen Hogir Öztemel, polisin biber gazlı müdahalesinin ardından memleketine geri döndü. Milli Eğitim Bakanlığı’na “Özel sektör öğretmenleri patronların vicdanına mahkum edilmesin” diye seslenen Öztemel, “Yazın maaş almıyoruz o yüzden biz de en doğru yolun otostop olduğunu düşündük ve yola çıktık. Bakanlığın işini yapmasını hatırlatmaya geldik. Biz kimseye yalvarmıyoruz, el de açmıyoruz. Bakanlık işini yapsın diyoruz" dedi. (ANKAHABER)